Rama Sapkota

Rama Sapkota

Geboortedatum: 15 december 1995

Introductie

Geboorteplaats: Mauja
Familie: Ik heb een vader en moeder en 3 jongere zussen
Bijnaam: Mijn bijnaam is Olifant.
Favoriete eten/dieren/muziek: Ik houd van Chow min (noodles).
Mijn favoriete dier is konijn, door de vacht en de ogen. Ik vind allerlei soorten muziek mooi. Mijn held is Sharu Kahn die in mijn favoriete film speelt Kutsi Kutsi Hota He!
Favoriete vakantie bestemming: Mijn geboorte dorp Mauja waar mijn familie woont.
Favoriete vakken: Natuurkunde, scheikunde
Hobby's: Ik vind het leuke om te spelen met kinderen, vooral de kleintjes. Ik houd van lezen en studeren, nieuwe dingen leren en televisie kijken en mag graag basketballen.
Opleiding: Ik wil graag verpleegster worden
Schoolresultaten: Ik heb mijn SLC diploma en SLC +2 gehaald. Ik wil graag verpleegster worden en weeskinderen helpen in de toekomst. Quote: The greatest gift to others is hope. Truth may not be always what you want to hear.
Droom: Ik wil graag bij mijn ouders zijn tot het laatste moment of mijn leven en een goede dochter te zijn waar ze trots op kunnen zijn!

Rama is geboren op 15 december 1995. Ze heeft alleen een moeder. Zij is niet in staat genoeg te verdienen om haar naar school te laten gaan. Rama is erg intelligent en is daarom ook uitgekozen voor het ‘Volledige Steun Program’ van het Kiran Fonds. Ze heeft van 2005 tot 2013 in het Shanti Villa hostel gewoond. Rama houdt van lezen en spelletjes spelen. Ook voetbalt zij graag met de jongens.

Zij heeft inmiddels een vervolgstudie voor verpleegster met succes afgerond in 2017.