Wat wij doen

VOLLEDIGE STEUN PROGRAMMA

Het volledige steun programma biedt studiebeurzen en een volledige verzorging in het “Shanti Villa” hostel. Ze gaan naar de Manaslu school in Dumre. De kinderen worden geselecteerd door de plaatselijke moedergroepen en de staf van het Kiran Fonds in Nepal.
In 2004 zijn we hiermee begonnen en sindsdien ondersteunen we 25 kinderen gedurende hun lagere en middelbare schooltijd (10 jaar).
De kosten voor een kind zijn 60 euro per maand. Als de kinderen na hun schooltijd een baan hebben kunnen ze op termijn hun lening terug betalen. Van het geld dat zo terug komt, kunnen we weer nieuwe kinderen selecteren.

MIDDELBAAR ONDERWIJS BEURZEN

Veel kinderen in Nepal maken hun middelbare school niet af. Oorzaak een gebrek aan geld. Wij bieden beurzen aan waarmee schoolgeld en studiemateriaal kan worden betaald. De kinderen gaan naar school in Yampa Phant, Arun Khola en Mauja. Ongeveer 60 kinderen worden ondersteund door dit programma. De kosten van zo’n beurs zijn € 5 per maand.

Als de kinderen voor hun eindexamen zijn geslaagd en een baan hebben kunnen zij hun beurs weer terugbetalen. Van dit geld kunnen weer nieuwe kinderen een beurs krijgen.

HOGER ONDERWIJS BEURZEN

Arme kinderen die zich niet kunnen veroorloven om verder te studeren na hun middelbare school kunnen zich aanmelden voor een hoger onderwijs beurs. Wij bieden beurzen aan voor HBO en universitaire studies. De kosten per studie en per student zijn zeer verschillend. Voorbeelden hiervan zijn hotel management, onderwijs, geneeskunde en techniek.

De kosten van zo’n beurs zijn 150 euro per jaar. Nadat de studenten voor hun studie zijn geslaagd en een goede baan hebben, kunnen zij beginnen met het terugbetalen van hun beurs. Van dit geld kunnen weer nieuwe studenten een beurs krijgen.