Prakash Sunar

Prakash Sunar

bestuurslid, computer leraar

Geboortedatum: 1 januari 1995

Introductie

Geboorteplaats: Bisauna
Familie: Ik heb een moeder en een klein broertje en zusje.
Bijnaam: Pasta, vanwege mijn haar.
Favoriete eten/dieren/muziek: Mijn favoriete eten is Daal Bath met Tarkali. Mijn favoriete dier is de panda, omdat ze zo schattig zijn. Ik hou van allerlei soorten muziek.
Favoriete vakantie bestemming: Ik wil graag naar Korea omdat het een mooi land schijnt te zijn. Ik ben geïnteresseerd in de cultuur, kleding e.d.
Favoriete vakken: Wiskunde en natuurkunde.
Hobby's: Ik lees graag, speel graag met mijn vrienden en ik vind volleyball en tafeltennis leuk.
Opleiding: SLC +2 en ben bezig met informatica
Toekomstverwachting: Ik wil later graag ingenieur worden.
Quote: Success is not a ready made product, available just for asking.
Droom: Mijn droom is dat al mijn toekomstplannen werkelijkheid worden!

Prakash Sunar is geboren in 1995 en komt uit het dorp Bisauna. Hij heeft 3 broers en 2 zussen. Zijn vader is in december 2004 overleden. Zijn moeder is sindsdien nauwelijks in staat om de familie te onderhouden. Hij heeft van 2003 tot 2013 in het Shanti Villa hostel gewoond. Prakash is een uitstekende student en behoort telkens tot de beste van de klas. Daarna heeft hij ook de +12 technische opleiding heeft hij goed doorlopen. Nu wil hij deze studie een vervolg geven op hoger niveau om later als technische engineer een baan te kunnen vinden.

Hij is afgestudeerd ICT-er. Na een 3 jarige opleiding over het maken van websites, inrichten van netwerken en managen van ICT afdeling heeft hij zich nu opgeworpen als coordinator. Hij neemt deel aan een nieuwe commissie die de promotie doet bij HES, STS studenten om terugbetalingen te stimuleren.

Als nevenactiviteit zorgt hij voor lessen in het hostel. Als afgestudeerde student ICT is het natuurlijk mooi om te zien dat hij ons ditmaal kan ondersteunen. De investering in hem betaalt zich op een bijzondere manier terug. Hij is momenteel bezig met een Masters in IT in Japan dankzij een studiebeurs vanuit Japan en het Kiran Fonds.