Gakul Bhatta

Gakul Bhatta

Adviseur

Dr. Gakul Bhatta. Een mooi voorbeeld van een bijzonder persoon die met hulp van Kiran Fonds zijn voortgezette studie als arts kon bekostigen. Hij deed een verzoek om steun te krijgen voor een artsen opleiding in 2007. Gakul is dankzij deze steun in 2013 afgestuurd als arts. Hij heeft daarna gewerkt in een ziekenhuis in een afgelegen berggebied van Nepal genaamd Ampipal.

Bijzonder is het wel als je zijn verhaal leest (Earthquake 2015 report Engelstalig) of hoort over de aardbeving die op zaterdag 25 april 2015 in Nepal plaatsvond. Zijn dankbaarheid blijkt uit dit verhaal. Het gaat over wat hij heeft kunnen betekenen voor veel mensen. Veel mensen die gewond raakten en die hij heeft kunnen helpen. Hij beschrijft hoe huizen, scholen en ziekenhuizen zwaar beschadigd werden. Ook dat hij samen met vrienden en collega’s met steun van het Kiran Fonds, “Health Camps” georganiseerd heeft. Hierbij werden afgelegen dorpen bezocht en medische handelingen verricht aan mensen die gewond waren geraakt. Daarbij brachten ze ook tenten en materialen voor mensen waarvan hun huis was ingestort.
Vanuit het Kiran Fonds willen wij hem erg hartelijk bedanken voor zijn inzet in Nepal. Zonder hem was ons dat niet gelukt!

Gakul’s droom is het om een van de eerste hartchirurgen te worden in Nepal. Hij is in 2016 een opleiding tot hartchirurg gestart en hoopt dit goed te kunnen afronden.

Hij is in 2016 getrouwd. Het Kiran Fonds werd vertegenwoordigd door Ellen en Jeroen. Zij waren op dat moment in Nepal.

Het Kiran Fonds is alle sponsoren dankbaar die onder andere Gakul en vele arme kinderen in Nepal een kans geven om hun toekomstdroom waar te maken.