Hostel bezoek Nepal (2019)

Een jaar is al weer voorbij als we het hostel weer bezoeken. Ditmaal zijn we met zijn vijven in het hostel. Yvonne, Ellen en Jeroen van het bestuur en 3 personen die belangstelling voor de werkzaamheden van het Kiran Fonds hebben.
Yvonne is al een tijdje in het hostel en ondersteunt de lessen op de Manaslu boarding school. Ellen en Jeroen sluiten zich hierbij begin november aan tezamen met 2 nieuwsgierige sponsoren, Edward en Melika. Christina, onze 3de belangstellende, is dan al in het hostel.

Een warm onthaal wacht ons allemaal. Wat voor de een al gewoon lijkt is zo hartverwarmend voor de ander. De periode waarin we zitten is Tihar, een groot feest in Nepal. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Yamuna, Roshan en Dipesh zijn afgelopen april geslaagd voor hun SEE diploma. Wij hebben een klein presentje voor hun in de vorm van een fotoboekje van de voorbijgaande jaren. De hostelfamilie heeft een mooie collage in posterformaat voor hun. Wederom 3 studenten kunnen helpen aan een start van goede opleiding. Ze hebben ieders een afscheidsspeech voorbereid waarin hun dank wordt uitgesproken.

De sfeer in het hostel is goed en alle kinderen zijn in goede gezondheid. Kasiram en Susmita zijn al druk aan het studeren voor het komend examen in maart/april.

De kinderen gaan verder in hun dagelijkse routine. Leuk te zien dat de jongere kinderen het bijna automatisch overnemen.